Šachisté z Kadaňské bojují na 64 polích

Ve středu 2. listopadu pořádal Ústecký šachový svaz v Chomutově okresní kolo přeboru škol v šachu. Akce se odehrála v chomutovském SVČ v Chomutově.  K naší radosti jsme mohli postavit do soutěže dva týmy. V kategorii 1.-5. třída hráli za tým Kadaňská I Trčálek Vojta, Gemsová Tina, Kyncl Ondřej a Růžek Matyáš. V kategorii 6.-9. třída hráli za tým Kadaňská II Červený Vašík, Janda Matyáš, Kyncl Adam a Nigrin Tobias.

Z celkového pořadí 20 družstev, kdy systém hry byl na 7 kol a losem mohl hrát například prvňák s gymnazistou, se Kadaňská II umístila na celkovém desátém místě, družstvo Kadaňská I pak na 17. místě. Z jednotlivců nejlépe zahrál Bertík Nigrin, který obsadil ve své kategorii 5. místo a došel si pro diplom. Tina Gemsová byla nejlepší dívkou v nejmladší kategorii a vyhrála poukázku na zmrzlinu. I ostatním patří velký dík za dobrou hru a vzornou reprezentaci. Šachy jsou jejich koníčkem.  Vždyť žádný ze zástupců naší školy není letitým hráčem a mnozí sehráli svůj první turnaj, přesto nikdo neodešel bez bodu.

Velký dík patří i paní asistentce Nové, která byla hráčům na turnaji velkou oporou.

Odkaz na článek o okresním kole přeboru škol v Chomutově: https://www.ukss.cz/index.php

Stránka turnaje s výsledky a fotkami:  https://www.ukss.cz/index.php/udalosti/detailudalosti/122/-/okresni-kolo-preboru-skol-chomutov

Ivana Šlampová, učitelka a šachistka