Branný den na Kočičáku

Každý tráví den čarodějnic nějak jinak. Páťáci se dohodli, že letos si tento den okoření mnohem více než jen smrdutými lektvary a pracovními listy s kouzelným zadáním. Vyrazili jsme statečně kopcovitým terénem na Kočičák. Výšlap do kopce byl pro mnohé překonáváním sebe samotného.

Na Kočičáku na nás čekal zkušený tým, který nás doprovázel celé dopoledne. Prošli jsme několika stanovišti. Vyzkoušeli jsme si, jak náročné je udržet postiženého při přímé masáži srdce, zkoušeli jsme i zavolat záchrannou službu a poslouchat pokyny zdravotníků při resuscitaci člověka v bezvědomí.

Na dalším stanovišti jsme si vyzkoušeli dýchání v plynové masce. Nevěřili byste, jak těžko se v ní dýchá při běhu. Fyzickou zdatnost a připravenost na rozličně náročné situace v terénu jsme si vyzkoušeli na překážkové dráze. Čekalo nás plazení, proskakování pneumatik, seskakování z výšky a překonání dvoumetrové překážky.

Vyzkoušeli jsme si střelbu ze vzduchovky a prohlédli jsme si zrekonstruované pevnosti, které mají podobu jako pevnosti z roku 1938, kdy byly připraveny k obraně proti nepříteli.

Za naše výkony jsme se odměnili ohýnkem a opečeným buřtíkem. Celý den jsme si náramně užili. Zdraví vás paní učitelka Kinclmanová a všichni páťáci