Olympiáda v anglickém a německém jazyce

V lednu se na naší škole konalo školní kolo olympiády v anglickém a německém jazyce a jak je již tradicí, zájem o účast na této soutěži byl velký.

V anglickém jazyce, v kategorii 6. a 7. tříd, obsadily první tři pozice Anna Ludvíková (7.A), Kristýna Charová (7.C) a Barbora Šámalová (7.B). Ve vyšší kategorii 8. a 9. tříd se o první tři místa podělili Zuzana Mertová (9.B), Matěj Dušek (8.B) a Nela Gemsová (8.B). Dva nejúspěšnější žáci z každé kategorie postoupili do okresního kola, kde vzorně reprezentovali naši školu.

Německé olympiády se zúčastnilo rovněž velké množství nadšených účastníků. Do okresního kola, které se konalo v Klášterci nad Ohří, postoupily dvě žačky z 9.B – Zuzana Mertová a Julie Cabadajová. Zuzana Mertová, po vítězství v kategorii 8. a 9. tříd, nyní zamíří do krajského kola v Ústí nad Labem.

Rádi bychom poděkovali všem dětem za jejich účast v jazykových soutěžích a za to, jak vzorně reprezentovaly naši školu. Zuzce Mertové přejeme hodně štěstí v nadcházejícím krajském kole.

Učitelé jazyků