Návštěva městské policie v 1.C na Kadaňské

V úterý dopoledne k nám přišla policie. Nebojte se, nic jsme neprovedli. Městská policie si pro nás připravila zajímavý a poučný program. Hráli jsme si a přitom jsme se i něco naučili.

Dvouhodinový blok jsme začali „dopravní rozcvičkou“. Měli jsme rozhodnout, co na silnici patří a co naopak patří na chodník. Seznámili jsme se s Aničkou, kamarádkou městských policistů. Aničku srazilo auto, když přecházela silnici, kde neměla. My jsme jí to ale vysvětlili. Teď už ví, že má přecházet po přechodu a před tím se ještě dobře rozhlédnout.

Vyzkoušeli jsme si, jak správně zareagovat, když by nám někdo cizí nabízel sladkosti, nebo by nás přemlouval a chtěl odvést ze hřiště za údajně zraněnou maminkou a už také víme, jak nebezpečné je nastoupit do auta k někomu koho neznáme.

Také už nás nezaskočí nález injekční stříkačky někde na hřišti či na ulici, protože víme, koho zavolat na pomoc. Jen si ještě musíme každý řádně zapamatovat svou adresu, kde bydlíme, protože co kdybychom se někdy ztratili. Nakonec jsme si vysvětlili, jaký je rozdíl mezi šikanou a zlobením.

Dopoledne strávené s městskou policií se nám líbilo a báječně jsme si ho užili.

1.C a paní učitelka Vladimíra Kořínková