7. B a fascinující svět plazů v REPTILclubu v Chomutově

Minulý týden jsme se vydali do REPTILclubu v Chomutově, kde nás čekalo zajímavé setkání s plazy. Tato návštěva nám umožnila proniknout do fascinujícího světa těchto zajímavých tvorů, kteří nás překvapili svou rozmanitostí a úžasnými vlastnostmi.

Během programu jsme se hravou formou seznámili se základními znaky plazů, jejich vývojem a různorodostí. Jedním z vrcholů exkurze byla možnost přiblížit se chovaným druhům plazů v REPTILclubu a dozvědět se více o jejich zvláštnostech, chování a potřebách.

Největším zážitkem bylo pro některé žáky překonání vlastního strachu z hadů. Všichni jsme měli možnost vzít si vybrané druhy hadů do ruky, což pro mnohé znamenalo zásadní osobní překonání. Tento zážitek nám ukázal, že plazi nejsou děsiví, jak si často myslíme, ale že mohou být velmi klidní a přátelští.

Exkurze v REPTILclubu pod vedením pana Jaroslava Forejta byla nezapomenutelným zážitkem plným nových poznatků. Díky jeho odbornosti a nadšení jsme se mohli blíže seznámit s fascinujícím světem plazů a lépe pochopit jejich roli v přírodě.

Michaela Červená, učitelka přírodopisu