Poslední úterý tohoto školního roku věnovali žáci 1. B detektivní hře Zloděj slabikáře a tvoření triček za pomoci solárních barev.

V průběhu prvních dvou vyučovacích hodin pátrali po zloději, který jim ukradl ze třídy slabikáře. Stopy hledali po chodbách opuštěné školy a za pomoci zápisů z výslechů šesti svědků dospěli k nejednoznačným závěrům. Sedm týmů se mýlilo, k úspěšnému odhalení pachatele dospěly čtyři týmy. Pachatelkou byla překvapivě paní učitelka, což bylo pro děti nepochopitelné, protože nevěděly, co ji k tomu vedlo. Důvod byl prostý. Nalezené slabikáře totiž děti nebudou již potřebovat.

Po svačině, o velké přestávce, kterou v poslední době trávíme v altánu na malém hřišti, jsme se pustili do tvoření triček. Děti si s využitím solárních barev vyzkoušely, jak fungují UV paprsky a že na tomto principu funguje i opalování a tvorba pigmentu v kůži. Kouzelné barvy děti aplikovaly štětci na trička, poté aranžovaly písmenka a přírodniny na natřenou plochu. Slunečním kouzlem se během chvíle změnila barva kolem předmětů a zázrak byl dokonán.

Těšíme se, až si trička společně vezmeme na výlet do Dětského centra v Kadani.

Žáčci 1. B, Vosáhlová a Vrbenská