Začátek června byl v 1. B opravdu pestrý

V pondělí 3. jsme poslední školní měsíc zahájili výletem do Černovic, kde nám paní Škubová, maminka našeho Váši, zařídila návštěvu bowlingu a lezecké stěny.

Po návratu jsme měli ještě trochu času. Ten jsme využili k vypuštění motýla, který se nám přes víkend vylíhl z kukly babočky bodlákové, darované paní Suchanovou. Kukly byly dvě, prvního motýla jsme vypustili už v minulém týdnu. Bylo trochu chladno, tak se musel chvilku zahřívat na sluníčku a trvalo asi dvacet minut, než se rozlétl. To jeho kamarád už měl asi za víkend dost sil a odletěl, jakmile dostal příležitost.

V úterý, hned po focení, jsme absolvovali preventivní program HOP – hravě bez úrazů, abychom si před prázdninami zopakovali, jaká nebezpečí v podobě úrazů na nás mohou číhat. Znalosti, které jsme získali, jsme mohli zúročit hned v pátek, protože jsme na poslední dvě vyučovací hodiny vyrazili na „Plochou“ na netradiční hodinu TV s koloběžkami. Rozumí se, že vybaveni helmami, chrániči a vědomostmi o bezpečném chování. Cestou jsme potkaly kolegyně z jiné školy, které naše konání pokládaly za naprosto bláznivý nápad, ale jsme rády, že jsme se toho nebály.

Děti byly vzorné, poslušné, opatrné, zkrátka neváháme s nimi tuto aktivitu zopakovat, protože to bylo pro všechny moc fajn.