V pondělí 20. 5. slavili žáčci 1. B Světový den včel

Včelka Mája navštívila naši třídu, aby zanechala dětem dopis. V něm děti seznámila s tímto  významným dnem a se zajímavými údaji ze života včel.

Na šesti stanovištích pak děti ve čtyřčlenných týmech řešily úkoly se včelí tématikou. V centrech českého jazyka žáci „létali“ po třídě a včelí královně snášeli do úlu nalezená slova. Královna je poté zapisovala k příslušným obrázkům. Jinde tvořili knížečku Včela medonosná, kde se dočetli zajímavosti z říše včel. Matematická centra procvičila sčítání a odčítání v obrázkovém rébusu, malování včely a úlu za pomoci osové souměrnosti a další sčítání a odčítání čekalo u deskové hry.          V prvouce jsme bádali nad posloupností vývoje včely od vajíčka po dospělce.

V závěru děti zhodnotily svoji práci v týmech a vyplnily pracovní list s informacemi, které si zapamatovaly. A není toho málo! Vědí, že včela má 5 očí, žije 35 dní, za svůj život nasbírá půl čajové lžičky medu, že když včela opylí květ, ten přestane vonět, že za minutu navštíví deset květů a spoustu dalších jiných zajímavostí. A co víte o včelkách vy?… J