Týden plný zážitků v 1. B na Kadaňské

Ač je poslední lednový týden zkrácený o pololetní prázdniny, nic nám nebránilo si pár společných dní ve škole opět užít!

Umíte psát osmičku jako Maxipes Fík? Tak my ano!

Pravou – levou přední, oběma najednou, pravou  – levou zadní a všemi čtyřmi! Byla to velká legrace. J

Ve středu jsme se těšili na vysvědčení, ale také na překvapení. Dvě vyučovací hodiny jsme se, MY PRVŇÁCI, zabývali fyzikou. A ne ledajakou, POHÁDKOVOU, kterou nám představila Mgr. Květa Kolářová z Elixíru do škol. Pomocí lehce upravené pohádky O veliké řepě jsme se dostali k mnoha fyzikálním pokusům. Již víme, jak zasadit semínko „ vajíčko natvrdo“ přes úzkého hrdlo sklenice. Proč můžeme zvednout lahev za tužku zapíchnutou v  rýži. Vyrobili jsme si konvičku na zalévání, píšťalku na psa, telefon na zavolání babičky, zahráli jsme si na vyrobený fanfrnoch. Děti si touto akcí ověřily, že fyzika není žádný strašák, ale velká zábava. Už se na ni moc těší! Týden jsme zakončili projektovým dnem se žáky 7.C. Připravili si pro naše prvňáky poutavý program o ptáčcích. Na úvod naučili prvňáky rozlišovat nejčastější druhy ptáků, po té následoval kvíz, který ověřil, co si zapamatovali! J A prošli na výbornou! Naučili se tančit Ptačí tanec a na závěr si s vydatnou pomocí sedmáků vyrobili papírového ptáčka.

Velké poděkování letí k samotným sedmákům, ale také k paní učitelce Červené a paní asistentce Šmejkalové. Děti si to náramně užily a těší na další spolupráci!

Za žáčky 1. B T. Vosáhlová a D. Vrbenská