Zasněžená adventní Praha vítá šesťáky a 8. B

Konečně jsme se dočkali!  Jeli jsme do Prahy! Některé třídy dokonce dvakrát!

Ve čtvrtek 15. 12. bylo naším hlavním cílem Národní muzeum na Václavském náměstí. Moc jsme se všichni těšili. 

S dětmi jsme se rozběhly po jednotlivých expozicích. A co jsme viděli? Minerály, Okno do pravěku, výstavu Evoluce a busty významných osobností české hudby a kultury. Vrcholem pro všechny byla panoramatická vyhlídka na celé hlavní město v kupoli muzea. Osmáci si prohlédli ve staré budově ještě expozici věnovanou druhé světové válce. Šestky se pak odpojily a vydaly se na náměstí Míru na vánoční trhy. Osmáci zůstali v muzeu a pokračovali v prohlídce.

Zážitek jim nabídla spojovací chodba mezi historickou a novou budovou NM, kde lze vidět jedinečnou multimediální expozici Momenty dějin skládající se z velkoplošných projekcí.

V podělí 19.12. vyjeli jen šesťáci. Ze Strahova kolem Štefánikovy hvězdárny na Petříně lanovkou na Újezd. Velkým překvapením bylo pro všechny pražské jezulátko v kostele Panny Marie Vítězné a svatého Antonína Paduánského. Cestou po Karlově mostě, Klementinem a Liliovou ulicí jsme došli na Betlémské náměstí. Tady po schodech do sklepení nás čekala vánoční výstava. Kromě betlémů jsme sledovali práci paní sklářky a drátenice. Ulicí Na Perštýně a kolem kostela sv. Martina na zdi směrem na Národní třídu jsme se těšili na oběd v Quadriu. Posledním cílem bylo Staroměstské náměstí s orlojem a obrovským vánočním stromem. 

Oba výlety se nám moc líbily.

Ivana Šlampová, Lucie Janoušková, Míša Červená,  Lucie Řeháková