Výprava  5. C z Kadaňské za historií Chomutova

Naše třída se zúčastnila akce pořádané k 770. výročí první zmínky o Chomutově. Během procházky městem jsme se od našeho průvodce dozvěděli zajímavosti o památkách a historii Chomutova.

Nabyté znalosti jsme také hned použili na připravených stanovištích, kde jsme plnili různorodé úkoly. V muzeu nás sám pán Bedřich Načeradec z Chomutova učil vzdát hold a složit poklonu, jak se patří. Poté jsme vyběhli schody na městskou věž a všechny je do jednoho spočítali. V pekelných sklepích Špejcharu jsme uplatnili své znalosti o našem městě. Poslední úkoly nás čekaly v městském parku, kde jsme otestovali svou šikovnost, přesnost, rychlost i vytrvalost. Vrhali jsme nožem, zkoušeli jsme co nejdál hodit kopím. A také jsme zjistili, kolik námahy stálo v minulosti nanosit dostatek vody při hašení požáru.

Po splnění všech úkolů jsme se vrátili na začátek naší cesty ve Škroupově ulici, kde nás čekala zasloužená odměna. Ale před tím jsme ještě museli spočítat všechny groše, které jsme za splnění úkolů získali.

Vladimíra Kořínková, třídní učitelka 5.C